δηλαδή "αυτό που θες - ψημένο". Το okonomiyaki είναι κάτι ανάμεσα σε πίτσα και ομελέτα με πολλά υλικά. Προσωπικά μου θύμισε λίγο τη ζυμαρόπιττα. Τα μαγαζιά που σερβίρουν οκονομιάκι έχουν αποκλειστικά αυτό μιας και χρειάζονται ειδικά τραπέζια αφού το φαγητό το ψήνουν εκεί οι ίδιοι οι πελάτες. Η διαδικασία έχει ως εξής: διαλέγεις τα υλικά που σου αρέσουν.
Ρίχνεις μια ματιά στις οδηγίες (μου είχε λείψει το IKEA)
Έρχεται το μπολάκι με τα υλικά που παρήγγειλες.
Ανακατεύεις, λαδώνεις το πλατό και ξεφορτώνεις.
Κάνεις τον ειδικό δίνοντας κυκλικό (ή όχι) σχήμα στο συνοθύλευμα.
Τσουγκρίζεις την μπίρα σου - καμπάι!
Αναποδογυρίζεις το οκονομιάκι σου να ψηθεί και από την άλλη
Στο μεταξύ ήρθαν και κάτι πατάτες και μανιτάρια με βούτυρο για σωτάρισμα.
Το φαγητό έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές, οπότε χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί δεν αντέχεται και για πάρα πολύ η ζέστη από το πλατό. (Στο κάθε τραπέζι μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση της φωτιάς.)
Βάφεις το οκονομιάκι με την ειδική σάλτσα του και κάνεις γραμμές με τη μαγιονέζα
Τέλος, πετάς λίγες φλίδες αποξηραμένη παλαμίδα.
Η γεύση είναι καλούτσικη, η εμπειρία πολύ χορταστική.