Οκονομιάκι

δηλαδή "αυτό που θες - ψημένο". Το okonomiyaki είναι κάτι ανάμεσα σε πίτσα και ομελέτα με πολλά υλικά. Προσωπικά μου θύμισε λίγο τη ζυμαρόπιττα. Τα μαγαζιά που σερβίρουν οκονομιάκι έχουν αποκλειστικά αυτό μιας και χρειάζονται ειδικά τραπέζια αφού το φαγητό το ψήνουν εκεί οι ίδιοι οι πελάτες. Η διαδικασία έχει ως εξής: διαλέγεις τα υλικά που σου αρέσουν.

 image

Ρίχνεις μια ματιά στις οδηγίες (μου είχε λείψει το IKEA)

image

Έρχεται το μπολάκι με τα υλικά που παρήγγειλες.

image
Ανακατεύεις, λαδώνεις το πλατό και ξεφορτώνεις. 

imageimage

Κάνεις τον ειδικό δίνοντας κυκλικό (ή όχι) σχήμα στο συνοθύλευμα.

image
Τσουγκρίζεις την μπίρα σου - καμπάι!
Αναποδογυρίζεις το οκονομιάκι σου να ψηθεί και από την άλλη

image

image

image
Στο μεταξύ ήρθαν και κάτι πατάτες και μανιτάρια με βούτυρο για σωτάρισμα.

image
Το φαγητό έχει ψηθεί και από τις δύο πλευρές, οπότε χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί δεν αντέχεται και για πάρα πολύ η ζέστη από το πλατό. (Στο κάθε τραπέζι μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση της φωτιάς.)
Βάφεις το οκονομιάκι με την ειδική σάλτσα του και κάνεις γραμμές με τη μαγιονέζα

image

 Τέλος, πετάς λίγες φλίδες αποξηραμένη παλαμίδα.

image


Η γεύση είναι καλούτσικη, η εμπειρία πολύ χορταστική.

comments powered by Disqus Sushimou